Bahçeli coştu: Blöf yapmıyoruz, 82 Kerkük, 83 Musul...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli coştu: Blöf yapmıyoruz, 82 Kerkük, 83 Musul...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Kerkük ve Musul’u Türkiye’nin illeriymiş gibi ‘plaka’landırarak “Sartlar oluştuğunda 81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.” diye konuştu.

‘Bağımsızlık referandumu’ nedeniyle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni hedef alan Bahçeli, “Devlet kurdum demekle devlet kurulmaz. Hadi bağımsız olayın demekle de bağımsızlık gerçekleşmez.” derken, daha önce de söylediği ‘5 bin ülkücü bekliyor’ uyarısını tekrarlayarak “Blöf yapmıyoruz palavradan konuşmuyoruz.” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

“Emperyalizm sınırlarla oynamaktadır, insan ve toprak varlığına kastetmek için çoktan devrededir. Türkiye’nin güvenliği de bıçak sırtındadır. Bir aşiret lideri çıkıp haddini hududunu aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Hayal peşinde koşan Peşmerge başı kabusla tanışacak, ısrar ve inadı sürerse belasını muhakkak bulacak. Barzani tüm itirazlara rağmen 25 Eylül korsan referandumunu gerçekleştirmiştir. Devlet kurdum demekle devlet kurulmaz. Hadi bağımsız olayın demekle de bağımsızlık gerçekleşmez.

En az 5 bin ülkücü Türk kentlerindeki birlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Blöf yapmıyoruz palavradan konuşmuyoruz. Bu konuda şakamızın da olmadığını altını çizerek belirtmeyi yaralı buluyorum. Türkmenlerin hakları çiğnenirken biz rahat olamayız. Kerkük elden giderken gece başımızı yastığa huzurla koyamayız. Barzani derhal aklını başına almalıdır. Referandumu tümden iptal etmelidir.

O zaman geldiğinde, şartlar oluştuğunda tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-i Milli uyanacak 81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.”