Bağdadi muamması sürüyor: Suriye ve Irak'tan kaçan örgüt üyelerine mektup gönderdi

IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin, hava saldırısında öldüğüne dair haberlerin ardından, geçtiğimiz günlerde Suriye’den Irak’a geçtiğine ilişkin kimi iddialar gündeme gelmişti. Son olarak Irak güçleri Bağdadi’nın Irak’ta Suriye sınırına yakın bir bölgede görüldüğünü açıklarken, Şark el-Ewsat gazetesi Bağdadi’nin Irak ve Suriye’den kaçan örgüt üyelerine bir mektup gönderdiğini iddia etti. Gazete, Bağdadi’nin içinde IŞİD üyelerinin Libya’ya... View Article

Bağdadi muamması sürüyor: Suriye ve Irak'tan kaçan örgüt üyelerine mektup gönderdi

IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin, hava saldırısında öldüğüne dair haberlerin ardından, geçtiğimiz günlerde Suriye’den Irak’a geçtiğine ilişkin kimi iddialar gündeme gelmişti. Son olarak Irak güçleri Bağdadi’nın Irak’ta Suriye sınırına yakın bir bölgede görüldüğünü açıklarken, Şark el-Ewsat gazetesi Bağdadi’nin Irak ve Suriye’den kaçan örgüt üyelerine bir mektup gönderdiğini iddia etti. Gazete, Bağdadi’nin içinde IŞİD üyelerinin Libya’ya gitmelerini istediği mektubunun ise yaklaşık bir hafta önce gönderdiğini belirtti.

Bahsi edilen Bağdadi’nin mektuplarının Libya emniyet güçlerinin eline geçtiğini aktaran gazete, Bağdadi’nin mektuplarında IŞİD’in Libya’da güçlendikten sonra Mısır, Tunus ve Cezayir’e doğru genişleyeceğini söylediğini aktardı.