BAE'den bir sert açıklama daha: Erdoğan'ı diğer liderlerden ayıran şey, yalancı olması

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)  ile AKP yönetimi arasında gerginliği üst düzeye çıkaran 'Fahreddin Paşa' paylaşımının ardından sert bir açıklama daha geldi.

BAE'den bir sert açıklama daha: Erdoğan'ı diğer liderlerden ayıran şey, yalancı olması

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan’ı “hırsız” olarak niteleyen bir mesaj paylaşmıştı.

Bakan’ın, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını alıntıladığı mesajdaki ifadeler şöyleydi:

“1916 yılında Türk Fahri Paşa’nın Medinetü’l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam’dan İstanbul’a “Seferberlik” ilan ederek, Medine’deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu.”

“ERDOĞAN BİR YALANCI”

Zayed’in paylaşımı sonrası Ankara bugün tepkisini BAE maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak gösterirken, BAE’ye bağlı Dubai’nin Emniyet Şefi Dhahi Khalfan, Tayyip Erdoğan için ‘yalancı’ dedi.

2.5 milyon takipçisi bulunan Khalfan, Twitter hesabından, “Erdoğan’ı diğer liderlerden ayıran şey yalancı olması” diye yazdı. Khalfan’ın tweet’i kısa sürede bine yakın kullanıcı tarafından paylaşıldı.