BAE Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın ismi değiştiriliyor

AKP Birleşik Arap Emirlikleri'ne 'tepki' olarak Ankara'daki BAE Büyükelçiliği'nin bulunduğun sokağın adını 'Fahreddin Paşa' olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

BAE Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın ismi değiştiriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağın ismi “Fahreddin Paşa Sokağı” olarak değiştirilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğüne, BAE’nin Ankara Büyükelçiliğinin bulunduğu Çankaya ilçesi İlkbahar Mahallesi’ndeki 613. sokağın adının “Fahreddin Paşa Sokağı” olarak değiştirilmesi için hazırlık yapılması talimatı verdi.

Sokağın ismi, gerçekleştirilecek ilk Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınacak kararla değiştirilecek. Meclis kararının ardından “Fahreddin Paşa Sokağı” tabelası, BAE Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa asılacak.

Değişikliğin birkaç gün içinde yapılması ve yeni tabelaların asılması planlanıyor.

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Türkleri 1916 yılında suç işlemekle suçlayan Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını, kendi Twitter sayfasında paylaşmıştı. Tweet’te Fahreddin Paşa’nın Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu. Paylaşımın son cümlesi ise “Bunlar Erdoğan’ın ataları ve onların Araplarla geçmişi” deniyordu. Zayed’in bu paylaşımları iki ülke arasında bir süredir devam eden gerginliğin daha da yükselmesine neden oldu. Büyükelçilik Maslahatgüzarı Havle Ali el-Şemsi Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarıldı. 

http://gazetemanifesto.com/2017/12/21/baeden-bir-sert-aciklama-daha-erdogani-diger-liderlerden-ayiran-sey-yalanci-olmasi/