Aytun Çıray CHP'den istifa edip Akşener'in partisine katılma nedenini açıkladı

CHP'den ayrılarak İYİ Parti'ye katılan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, istifasının nedenini açıkladı.

Aytun Çıray CHP'den istifa edip Akşener'in partisine katılma nedenini açıkladı

CHP’den ayrılarak Meral Akşener ve ekibinin kurduğu İYİ Parti’ye katılan İzmir Milletvekili Aytun Çıray kararının gerekçelerini açıklarken, yaşadığı ayrılığı Celal Bayar’ın CHP’den koparak Demokrat Parti’yi kurmasına benzetti.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’ın sunduğu “Bidebunudinle” programına konuk olan Çıray, kendisinin de merkez sağ kökenli bir siyasetçi olduğunu hatırlatırken, CHP’nin merkeze sağa açılması projesinin başarılı ulaşmadığını belirtti.

Çıray, CHP’den ayrılış sürecini ise şu sözlerle ifade etti:

“Celal Bayar’la İsmet İnönü’yü İstiklâl Savaşı’nda bir araya getiren şartlar neyse, ben de CHP’yle bir araya gelmiştim. Şimdi ise, İkinci Dünya Savaşı bittikten sonra çok partili hayata geçmek gerektiğinde Celal Bayar’la İsmet Paşa medeni bir şekilde daha iyi bir demokrasi için yollarını ayırmışlarsa, benim CHP’den ayrılmam da aynıdır.”

“Türkiye’de yeni bir lider doğuyor” diyen Çıray, İYİ Parti’ye katılma amacını da şöyle açıkladı:

“Biz Türkiye’nin önüne bir siyasi çare koymaya çalışıyoruz. Geçmişi tartışarak, geçmişte yapılan hataları konuşarak başarılı olamayız. Ortada, ne CHP ne de Aytun Çıray meselesi var. Ortada, yeni bir siyasi oluşum var ve Türkiye’de yeni bir lider doğuyor. Ben de bu projeye destek vermek istedim.”