'Aynı menzil'e yürüyüş devam ediyor: Harbiye'ye öğrenci alımlarında skandal soruşturmalar...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılıp yeniden yapılandırılarak açılan Harbiye'ye öğrenci alımlarında 'FETÖ' uygulamaları devam ediyor.

'Aynı menzil'e yürüyüş devam ediyor: Harbiye'ye öğrenci alımlarında skandal soruşturmalar...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından önce kapatılıp daha sonra Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden açılan harp okullarına öğrenci alımlarında, adaylara yönelik güvenlik taramasında ailelerinin dini inançlarının da soruşturulduğu iddia ediliyor.

Geçmişte TSK’daki Gülen cemaati mensubu personelin askeri liselere ve harp okullarına öğrenci alımı sırasında uyguladığı hukuk dışı ve gerici uygulamaları akıllara getiren iddiayı CHP’nin Ergenekon mağduru milletvekili Dursun Çiçek paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ‘FETÖ’ ile mücadele için özel bir istihbarat birimi oluşturulmasına ilişkin “Bu birim askeri okullara alınacak, göreve kabul edileceklerin araştırılacağı birim olarak ortaya çıkıyor.” derken, kendilerine gelen çarpıcı şikayetleri şu ifadelerle aktardı:

“Çocuk harbiyeyi kazanmış, güvenlik soruşturması için muhtara, komşularına gidip ‘babası namaz kılar mı, oruç tutar mı, mezhebi nedir’ diye soruyor. Bununla ilgili şikayetler geliyor. Ve bu şikayetlere derhal suç duyurularını yargı makamlarına ileteceğiz”