Aykut Kocaman'ın sözlerine kulübünden "O kampanyayla ilgisi yok" açıklaması

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Rıdvan Dilmen'le başlayan "başkanlığa evet" kampanyasına tepki olarak yorumlanan sözlerine kulübünden açıklama geldi.

Aykut Kocaman'ın sözlerine kulübünden

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın, Rıdvan Dilmen’le başlayan “başkanlığa evet” kampanyasına tepki olarak yorumlanan sözlerine Kocaman’ın kulübünden açıklama geldi.

Kulüpten yapılan açıklamada Kocaman’ın konuşmasının sözkonusu kampanyadan çok önce yapıldığı ve kampanyaya tepki olarak anlaşılmaması gerektiği dile getirildi.

Aykut Kocaman, KONTV’de konuk olduğu prgramdaki konuşmasında “Oyuncular, ben de dahil olmak üzere siyasetin içinde olmamalıyız. Biz öyle sırça köşklerde yaşayan oyuncular değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

Atiker Konyaspor, Kocaman’ın sözleri üzerine resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Teknik Direktörümüzün açıklamaları bambaşka bir konuyla bir araya getirilerek sunulmaktadır.

Hocamızın canlı yayında “Oyuncular, ben de dahil olmak üzere siyasetin içinde olmamalıyız. Çünkü bizi destekleyen kitlenin içerisinde herkes var. Hiç kimsenin adamı değiliz, biz sadece mesleğimizin ve bugün Konyaspor’un adamıyız, oyuncularda öyle olmalı. Ama bununla beraber sosyal sorumluluk projelerinde yer almalılar. Çünkü toplumda, özellikle bugünlerde hassasiyetler var, toplumun hissiyâtına ortak olmak zorundalar. Biz öyle sırça köşklerde yaşayan oyuncular değiliz, toplumun içinde yer alan oyuncularız. Fakat bunu hiçbir zümreye hitap etmeden yapmalılar” şeklinde yaptığı açıklamalar kamuoyunun takdirindedir. Teknik Direktörümüzün görüşleri bu minvalde kararlı bir şekilde devam etmektedir. Lakin iliştirilmeye çalışıldığı bir başka kampanya ile bağlantısı bulunmamaktadır. Nitekim bu açıklama, haberlerde yer alan diğer konudan çok daha önce yapılmıştır.”