Ayhan Bilgen: AKP doğuda 'halifelik gelecek' söylentisi yayıyor

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP'nin doğu illerindeki halifeliğin getirileceği iddiasını yaydığını söyledi.

Ayhan Bilgen: AKP doğuda 'halifelik gelecek' söylentisi yayıyor

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP’nin doğu illerindeki başkanlık kampanyasında referandumdan sonra Kürt sorununun çözüleceği ve halifeliğin getirileceği iddiasını yaydığını söyledi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan HDP sözcüsü, partisindeki tutuklu vekillerin bir şantaj politikasında kullanıldığını savunarak, HDP’nin ‘Hayır’ kampanyası yapmaması durumunda vekillerin bırakılacağı mesajının verildiğini öne sürdü.

AKP’lilerin ev sohbetlerinde referandumda ‘Evet’ oyu için kampanya yaptığını kaydeden Bilgen, “‘Yeni dönemde Tayyip Erdoğan’ın eli güçlenecek, Kürt sorununun çözümümün önünde engel kalmayacak. Böylece Kürtlerle ilgili sorunların çözümünde ciddi adımlar atılacak’ diye halkımız bir beklentiye sokulmak ve referandumda ‘Hayır’ deme kararlılığını kırmaya çalışıyorlar” dedi.

Bilgen, yeni çözüm sürecinin gerici Hüda-Par ve Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrasi Partisi (KDP) ile yürütüleceğini öne sürüp bu partilerin tabanlarından oy alınmaya çalışıldığını söyledi.

“Halifelik getirilecek” kampanyası

HDP sözcüsü bölgede ‘halifelik’in yeniden getirileceğine dair dedikodular yayıldığını söyledi. Bilgen ilginç iddiayı şu sözlerle anlattı: “15 Temmuz psikolojisini çok iyi kullanmak istiyorlar. Referandumdan sonra Kürt sorununun çözülebileceği gibi resmi olmasa bile referandumdan sonra ‘Halifelik’ getirileceğini bile el altından yayarak bir kampanya yürütülüyor. Halifelik getirilince Ortadoğu’nun birliğinin sağlanacağını yayıyorlar. Bir taraftan da HDP’nin batıda kullandığı dille makası açmaya çalışıyorlar.”