Aydınlık, AKP'yle dansa devam ediyor: Asker göndermeye karşı çıkan Türk düşmanıdır

Vatan Partisi'nin yayın organı Aydınlık Gazetesi'nde TSK unsurlarının Katar'da konuşlandırılması savunuldu.

Aydınlık, AKP'yle dansa devam ediyor: Asker göndermeye karşı çıkan Türk düşmanıdır

Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık Gazetesi’nde TSK unsurlarının Katar’da konuşlandırılması savunuldu, karşı çıkanlara “hain” suçlaması yapıldı.

Aydınlık’ın Ekonomisti Evren Devrim Zelyut, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki cihatçı çetelere desteğiyle bilinen ve başkenti Doha’daki Al-Udeid Üssü’nde 10 bin ABD askerinin bulunduğu Katar’a TSK askerinin gönderilmesini istemeyenler için “ya milyar dolarlardan habersiz ya da Türk düşmanlarıdır” ifadelerini kullandı.

“Türk askerine lejyoner diyen ya cahildir ya hain!” ara başlığını kullandığı yazısının ilgili bölümünde, Katar’la Türkiye arasındaki ticari ilişkilere dikkat çeken Zelyut’un sözleri AKP’li kalemşörlerin yazılarını aratmadı.

Zelyut’un ifadeleri şöyle:

“Şimdi Türkiye’nin bu kadar büyük menfaatleri söz konusuyken, sırf Ak Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapma adına, ordumuzu iktisadi çıkarlarımızı korumak için Katar’a yollamayalım mı?” diyen soran Evren Devrim Zelyut, yazısını “Ordunun Katar’a gitmesini istemeyenler, ya yukarıda bahsettiğimiz milyar dolarlardan habersiz ya da batılı firmaların Katar’da hakim olmasını, Türkiye’nin krizler içinde kavrulan orta ölçekli, parçalanmış bir ülke olmasını isteyen Türk düşmanlarıdır.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Perinçek de ‘vatan bütünlüğü’ demişti

Ekonomist Zelyut’un “ticari ilişkiler” gerekçesiyle savunduğu Katar’a asker gönderme kararını, daha öncesinde de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin televizyon kanalı Ulusal Kanal’da savunmaktan geri durmamıştı.

Perinçek, Ortadoğu’daki en büyük ABD askeri üssüne sahiplik yapan Katar’a asker gönderme kararı için “Türkiye’nin vatan bütünlüğünü savunmak için Katar’ın, Irak’ın, Suriye’nin yanında olmak zorundasın. Katar’a taraf olmayalım demek ABD’ye karşı durmayalım demektir.” ifadelerini kullanmıştı.