Aydın'da Sosyalist Cumhuriyet çalışmasına faşist saldırı

Aydın'da bir grup faşist TKH üyelerinin standına saldırıda bulundu.

Aydın'da Sosyalist Cumhuriyet çalışmasına faşist saldırı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyeleri tarafından Aydın Sevgi Yolu’nda her hafta yapılan Sosyalist Cumhuriyet Gazetesi çalışmasına bugün bir grup faşist tarafından saldırıda bulunuldu.

Her hafta Cuma günü Aydın Sevgi Yolu’nda TKH üyeleri tarafından açılan standa bugün saat 16.30 sıralarında ‘kimliği belirsiz’ bir grup faşist saldırıda bulundu. Olay bir kişinin standta görevli bir TKH üyesine hakaret ve tehditte bulunmasıyla başladı. Alanda bulunan diğer TKH üyelerinin müdahalesiyle kalabalıklaşan faşist grup tehditler ve küfürler savurmaya başlayarak komünistlerin masasına yönelip masayı dağıtmak istedi. Halkı galeyana getirmeye çalışan grup “Burası Türkiye sizi öldürürüz” diyerek saldırıda bulundu. Polisin gelmesiyle daha da cesaretlenip tehditlerine devam eden grup, TKH üyelerinin müdahalesi sonucu istediklerini alamayınca kaçmaya çalıştı. Polis gruptan bazı kişileri gözaltına aldı.

TKH üyeleri bu olayın takipçisi olacaklarını belirtirken, haftaya yine aynı alanda siyasi faaliyetlerine devam edeceklerini ifade ederek çalışmalarını bitirdi.