Aydın Doğan'ın "Başkanlık" eleştirisi yapan Posta yazarını nasıl kovduğu ortaya çıktı...

Doğan Medya bünyesindeki Posta gazetesinin yazarı Hakan Çelenk'in, bizzat Aydın Doğan tarafından kovuluşunun ayrıntıları belli oldu.

Aydın Doğan'ın

Doğan Medya bünyesindeki medya kuruluşlarından Kanal D’nin spikeri İrfan Değirmenci’nin yanısıra, Posta gazetesinde yazıişleri kadrosunda çalışan Hakan Çelenk de CNN TÜRK’te katıldığı Başkanlık sistemini eleştiren açıklamalarda bulunduğu ve ‘HAYIR’ı desteklediği için kovulmuştu. Çelenk’in gönderilme sürecinin nasıl gerçekleştiği ortaya çıktı.

Odatv‘nin medya kulislerinden edindiği bilgilere göre; Ocak ayının son günlerinde yurtdışında tatilde olan Posta Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay’ın telefonu çalar. Telefonun diğer ucundaki kişi patronu Aydın Doğan’dır. Doğan, Hakan Çelenk’in CNN Türk’te yaptığı konuşmalar nedeniyle işten atılmasını ister.

Posta yöneticileri neler olduğunu anlamak için Doğan kulislerini yoklar. Hakan Çelenk’in hangi sözleri, kimi rahatsız etmiştir? Kimse olayın detayını bilmez. İşin ilginç yanı, Hakan Çelenk de tatildedir.

Olayın sonuca bağlanması için izinlerin bitmesi beklenir.

Ancak Doğan’ın beklemeye tahammülü yoktur. Bir süre sonra talimatın yerine gelmediğini duyar ve deyim yerindeyse “köpürür.” İnsan kaynakları departmanı ile bizzat temasa geçip işlemin yapılmasını emreder.

İnsan kaynakları yetkilileri telefonla durumu Hakan Çelenk’e bildirir. Gazeteci Çelenk çıkış işlemlerini yapmak üzere tatilini yarıda kesip İstanbul’a döner.

Aydın Doğan’ın yakın çevresi, Hakan Çelenk’in ‘Hayır’ı savunan konuşmalarıyla ilgili Ankara’daki yüksek iktidar çevrelerinden şikayet geldiğini konuşuyor. Ancak şikayet doğrudan Aydın Doğan’a iletildiği için, şikayetçi siyasi makamın kim olduğu konusunda rivayetler muhtelif.