Avrupalı en yaşlı insan hayatını kaybetti

90 yaşındaki kızıyla aynı bakımevinde yaşayan İspanyol Ana Vela Rubio hayatını kaybetti.

Avrupalı en yaşlı insan hayatını kaybetti

Avrupa’nın bilinen en yaşlı insanı İspanyol Ana Vela Rubio 116 yaşında hayatını kaybetti. Rubio, Uluslararası Gerontoloji Araştırma Grubu’nun verilerine göre Avrupa’da yaşayan en yaşlı kişi, dünya üzerindeki ise en yaşlı üçüncü kişiydi.

15 Aralık Cuma günü 116 yaşında hayatını kaybeden İspanyol Ana Vela Rubio, Barselona’da bir bakımevinde yaşıyordu. Vela Rubio 29 Ekim 1901’de İspanya’nın güneyinde bulunan özerk bölge Endülüs’te dünyaya gelmişti.  Emekli bir terzi olan Ana Vela Rubio, 1940’lu yıllardan bu yana Katalonya’da yaşıyordu. Bundan yaklaşık dört ay kadar önce Ana Vela Rubio’nun 90 yaşındaki kızı da annesinin kaldığı bakımevine yerleşmişti. Bakımevi’nden yapılan açıklamada, “Acı çekmeden uykusunda hayata veda etti” ifadeleri yer aldı.

109 yaşında kalçasını kırarak ameliyat olmak zorunda kalmasından başka hayatında neredeyse hiç sağlık sorunu yaşamadığı belirtiliyor Rubio’nun.

19. yüzyılda doğup da yaşayan son kişi olan İtalyan Emma Morano, geçen Nisan ayında ayatını kaybetmişti. Morano, Mayıs 2016 tarihinden öldüğü zamana kadar Avrupa’nın ve dünyanın ne yaşlı insanı unvanına sahipti.

İspanyol Ana Vela Rubio’nun vefatı sonrasında “Avrupa’nın en yaşlı kişisi” unvanı 115 yaşındaki İtalyan Giuseppina Projetto’ya geçti.