Avrupa heyetinden İmralı başvurusu

Avrupa Parlamentosu'ndan milletvekilleri ve çeşitli akademisyenlerin içinde bulunduğu bir heyet Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulundu.

Avrupa heyetinden İmralı başvurusu

Kürt siyasi hareketine yakın medya kaynaklarında çıkan habere göre Avrupa Parlamentosu üyesi milletvekilleri ve akademisyenler PKK lideri Öcalan ile görüşmek için harekete geçti. Heyetin görüşme için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu belirtildi.

Avrupa’dan milletvekilleri, üniversite öğretim görevlileri ve akademisyenlerin de aralarında olduğu 13 kişilik uluslararası bir heyetin,  PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için hazırlıklara başladı. Aralarında milletvekilleri, öğretim görevlileri ve akademisyenlerin de bulunduğu 13 kişilik uluslararası heyet Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Heyette, İlerici Sosyalist ve Demokratlar Grubu İttifakı AP Üyesi Costas Mavrides, Gazeteci ve Yazar Jonathan Stelele, Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyesi Avrupa Sol Birliği Grubu’ndan Ulla Sandbaek, İzlanda Sendikal Örgütlerin Yönetim Kurulu Üyesi Ögmundur Jonasson, AP Eski Üyesi Francis Wurtz, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Miren Edurne Gorrotxategi, İngiltere Adalet ve Barış Komisyonu Başkanı Joe Ryan, Westminister Coğrafya Enstitüsü Leeds Üniversitesi, Toplumsal Ekoloji için Uluslararası Enstitüsü Danışman Kurulu Üyesi Federico Venturini, Kanada’dan Toplumsal Ekoloji için Uluslararası Enstitüsü Danışman Kurulu Kurucu üyesi Dimitri Roussopoulos ve Cambridge Üniversitesi Politik Sosyoloji Öğretim Görevlisi Dr. Thomas Jeffery Miley gibi isimler yer alıyor.