Avrasya Araştırma: Sonuçlarda şaibe olduğundan yüzde yüz eminiz

Daha öncesinde "Evet çıkarsa şirketi kapatırız" açıklamasında bulunan anket şirketi AKAM'dan açıklama geldi.

Avrasya Araştırma: Sonuçlarda şaibe olduğundan yüzde yüz eminiz

Başkanlık referandumunun Anadolu Ajansı’na göre yüzde 51.20’lik ‘Evet’ oranıyla sonuçlanmasıyla ilgili olarak, daha öncesinde “Evet çıkarsa şirketi kapatırız” açıklamasında bulunan anket şirketi AKAM’dan açıklama geldi.

RS FM‘de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuşan Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz, referandum sonucunu şaibeli bulduğunu söyledi.

“Şirketi kapattım”

Referandum öncesinde “Evet çıkarsa şirketi kapatırız” açıklamasında bulunan Özkiraz, artık sektörden çekildiğini ifade etti.

Özkiraz şöyle konuştu: “Ben sonuçları çok sağlıklı bulmuyorum. Sonuçlarda şaibe olduğundan yüzde yüz eminim. Şahit olduğum çok olay var fakat bunların hiçbirinin arkasına sığınmadım. İlk sonuçlar geldiği anda YSK ‘Evet’i açıklarsa, itirazlardan sonuç alınmazsa şirketimiz kapanmıştır dedim. Şirketi kapattım.”

“Bir daha anket yapmayacağım”

Özkiraz, şöyle devam etti: “Bir daha anket yapmayacağım, sektörden çekildim. Benimki bir meydan okumaydı. Eğer çoğunluğun söylediği gibi bir şaibe varsa, sonuç böyle çıkıyorsa, bundan sonra araştırma yapmanın, doğruyu aramanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.”