Atilla Taş: 'Seni ByLock'çu aramış' diyorlar, böyle bir şey olsa AKP'de vekil kalmaz

CHP cezaevi heyeti, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret ederek verdikleri mesajları iletti.

Atilla Taş: 'Seni ByLock'çu aramış' diyorlar, böyle bir şey olsa AKP'de vekil kalmaz

“FETÖ’nün medya yapılanması”nda olduğu iddiasıyla yargılandığı davasında tahliyesine karar verilen, ancak bir başka soruşturma kapsamında savcının itirazı üzerine yeniden cezaevine konulan Atilla Taş, “Seni ByLock’çu aramış diyorlar, ben ne bileyim beni arayanın ByLock’çu olduğunu, böyle bir şey olsa AKP’de vekil kalmaz” diye konuştu.

CHP cezaevi heyeti, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret ederek bir rapor hazırladı. Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel‘in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, Muğla milletvekili Nurettin Demir ile Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Necati Yılmaz, Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazetecileri ziyaret etti. Heyet görüşmelerini ve gazetecilerin ifadelerini raporlaştırdı.

Heyet üyelerinin görüşmenin ardından yaptığı ortak değerlendirmede ise “OHAL dönemiyle birlikte cezaevlerinde insani koşullardan çok uzaklaşıldığını, tecridin egemen olduğunu ve açık görüş hakkının olabildiğince sınırlanmış olduğunu görüyoruz. Partili cumhurbaşkanına karşı olduğumuz kadar partili hâkimlere ve partili savcılara da karşıyız.” ifadeleri kullanıldı.

“Medya yapılanması” iddiasıyla tutuklu olan isimlerden bazılarının mesajları ise şöyle:

“Almanya ile kriz için beni tutukladılar”

Deniz Yücel: Yakalama kararında RedHack örgüt üyeliği yazıyor, nezarette FETÖ dediler, mahkemeye çıktığımda PKK dediler. 8 yazım suç sayıldı, 6’sı 4 aydan önceki yazılar. 2015’te yaptığım bir röportaj, yanlış tercüme edilmiş. Öcalan’a başkomutan dediğimi iddia ediyorlar ama çeviri yanlışlığı var. Mithat Sancar’ın anlattığı bir fıkra ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğim iddia ediliyor. Alınmamın sebebi referandum öncesi kriz yaratmaktı ve başardılar. Referandum için rehin alındım. Almanya ile kriz çıkarmak için beni tutukladılar. Üzerimden pazarlık yapıyorlar.

“Derslerimiz yalanmış”

Muhammet Ali Gül: Felix Dzerjinski isimli sahte hesaptan küfür edilmiş. Asla benim değil. Ben, ‘Hayır’ videosu çektiğim için tutuklandım. Ben, hukuk öğrencisiyim. Bizim öğrendiğimiz derslerimiz yalanmış, İstanbul Hukuk hocaları beni kandırmış. Anlattıklarıyla yaşadıklarım tam zıt.

“AKP’de vekil kalmaz”

Atilla Taş: 31 Mart’ta tahliye edildim, tahliye için geldik, eşyaları hazırladım, jandarma tek tek bizi aldı, cezaevi kapısında tahliye beklerken bizi polise teslim etti. Ellerinde uzun silahlar vardı. 15 gün gözaltında tuttular, eski dosyadaki kayıtları almışlar, aynı dosyadan yine dava açtılar. İlk davadan tahliye oldum, ikinci davadan tutukluyum, aynı dosya. Avlunun üzerine kafes yaptılar, bir avuç gökyüzümüz vardı, onu da elimizden aldılar, bir beton dökmedikleri kaldı. Biz bu devlete ne yaptık? Bizi çıkarın. Seni ByLock’çu aramış diyorlar, ben ne bileyim beni arayanın ByLock’çu olduğunu, böyle bir şey olsa AKP’de vekil kalmaz. 12 bin hâkimin hiçbiri o koltuklarda oturmak istemiyor. Devir fetret devri. Ne adalete ne hukuka ne de devlete güveniyorum, bize zulmediyorlar.