Atatürk'ün yazdığı 'Nutuk' yasaklandı

Bursa'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' adlı eseri, "propaganda aracı" olarak tanımlandı.

Atatürk'ün yazdığı 'Nutuk' yasaklandı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı eseri, “propaganda aracı” olarak tanımlandı, Nilüfer Kaymakamlığı tarafından dağıtımı yasaklandı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda ‘Nutuk’ dağıtmak için Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan başvuruya yanıt verildi.

BirGün‘ün haberine göre, yanıtta, “siyasi propaganda aracı” olduğu savunulan ‘Nutuk’ kitabının dağıtılmasının yasak olduğu belirtildi.

Daha önce ‘Hayır’ çalışmalarının yasaklanma nedeni olarak da gösterilen Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 109 nolu kararı, söz konusu yanıtta da hatırlatıldı. Kaymakam Mustafa Kılıç imzasıyla verilen yanıtta, şu ifadelere yer verildi:

“Siyasi partilerin herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmalarının, dağıttırmalarının veya bunları üçüncü kişiler ya da kurum ve kuruluşlar aracı kılınmak suretiyle dağıtılmasının yasak olduğuna, söz konusu eserin 16/04/2017 tarihinden sonra Müdürlüğümüzün Destek Hizmetleri Bölümüne teslimi durumunda dağıtımının ilgili birim eliyle yapılacağı hususunu bilgilerinize rica ederim.”

16 Nisan’a kadar yasak

Siyasi partilerin herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtma yetkisinin olmadığını belirten Kılıç, kitabın 16 Nisan tarihine kadar okullara dağıtılmaması gerektiğini kaydetti.

CHP’nin dağıtmayı düşündüğü kitapları, Kaymakamlığın Destek Hizmetleri Bölümüne teslim etmesini de istedi.

İşte kaymakamlığın kararı: