Atatürk'lü 'yaver' paylaşımı tepki çeken AKP'li belediye çalışanı kovuldu

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle hakkında idari soruşturma başlattığı çalışanının iş akdine son verdi.

Atatürk'lü 'yaver' paylaşımı tepki çeken AKP'li belediye çalışanı kovuldu

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle hakkında idari soruşturma başlattığı çalışanı Salih Zeki Çakıroğlu’nun iş akdine son verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan Salih Zeki Çakıroğlu, sosyal medya hesabından ‘Ne geldiyse yaverlerden geldi’ başlığıyla üzerinde, ‘Ah şu yaverler’ yazan, yine üzerinde ‘Tanıdınız mı Sultan Vahdettin ve yaveri’ yazan Sultan Vahdettin ve Atatürk’ün olduğu fotoğraf ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’den yargılanan yaverleri ile Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Mursi ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin olduğu fotoğraf karelerini paylaşmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Salih Zeki Çakıroğlu hakkında bugün başlatılan idari soruşturma sonucunda Çakıroğlu’nun iş akdinin sona erdirilmesine karar verdi.

Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı da Salih Zeki Çakıroğlu hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alanen hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

http://gazetemanifesto.com/2017/09/11/ataturke-simdi-de-yaver-hakareti/