Atatürk'e hakaret eden gerici Hasan Akar'ın davasında yeni gelişme

Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle hapse mahkum edilen gerici Hasan Akar'ın davasında mahkeme, gerekçeli kararını hazırladı.

Atatürk'e hakaret eden gerici Hasan Akar'ın davasında yeni gelişme

Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle 2,5 yıl hapse mahkum edilen gerici Hasan Akar’ın davasında mahkeme, gerekçeli kararını hazırladı.

Mahkeme hazırladığı gerekçeli kararında, sanığın kendisinin kitaplara göre beyanda bulunduğunu iddia etmesi, hakarete dayanak olarak kitapları hakarete delil gösterdiği, hakaret için gösterdiği kitapların Nutuk dahil olmak üzere delil teşkil etmeyeceği ve hakareti geçerli kılmayacağı anlatıldı.

Kararın devamında “söylemi hakaret kapsamında kalan sanığın Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bekasının devamı için inançları yok ederek halkı, milleti inandığı din ve mezhep ayrımına yönelterek bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği ifade edildi. Kararda sanığın duruşmada, sözlerinin yanlış olduğunu beyan etmeyerek üslubunun yanlış olduğunu belirtmek suretiyle kendisinin mensup olduğu ortamda kendisine ya da Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı milli değerlerimizden olan ve Türk milletinin var oluşunu sağlayan Atatürk aleyhine hakarette bulunup bunu da İslam adına yaptığını belirterek milleti birbirine düşürmek amacı güttüğü aşikar olduğundan mahkemenin savunmaya bu yönden de itibar etmediği” anlatıldı.

Kararın sonunda sanığın bir daha bu suçu işlemeyeceği kanaatine varılamadığından hakkında erteleme ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasına yer olmadığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Nur cemaati ‘Hoca’larından olduğu belirtilen Hasan Akar’ın Atatürk’e ve ailesine galiz hakaretlerinin bulunduğu bir video sosyal medyada paylaşılmıştı. Hasan Akar, skandal videoda Atatürk için “1938’de geberen p.ç” ve annesi Zübeyde hanım için “Resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” demişti.