Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ABD'ye peşkeş bedeli ortaya çıktı

Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nin 37 bin metrekarelik arazisinin ABD'ye 88 milyon dolara satıldığı öğrenildi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ABD'ye peşkeş bedeli ortaya çıktı

Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’nin 37 bin metrekarelik arazisinin ABD’ye 88 milyon dolara satıldığı öğrenildi.

Çukurambar’daki araziye ABD’nin yeni büyükelçiik binasını inşa edeceği açıklanmıştı.

Habertürk’ten Bahar Bakır‘ın haberine göre, ABD Büyükelçiliği Çukurambar’da 37 bin metrekarelik arsayı 2014 yılında TOKİ’den 88 milyon dolara satın aldı.

Bekir Bozdağ’dan açıklama

Öte yandan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ABD Büyükelçiliğine satılması haberinin ‘yalan’ olduğunu öne sürdü.

Bozdağ, “Atatürk Orman Çiftliği’nin sanki içinde, kenarında, ortasında bir yer ABD Büyükelçiliği yapılsın diye onlara şimdi satılmış gibi bir haber yapılıyor. Bununla ilgili tarihi bilgiyi paylaşmakta fayda var, burası 24 Mayıs 1983’te çıkartılan bir kanun ile Gazi Üniversitesi’ne verilmiş. Daha sonra Gazi Üniversitesi kendi ihtiyacına başka yerler yapılması karşılığında TOKİ’ye bir protokol karşılığında devrediyor.” dedi.

Mimarlar Odası: Süreç talanı gösteriyor

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,konuya ilişkin daha önceki açılmasında, “Bu alan Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken, 12 Eylül darbesinden sonra Kenan Evren’in imzasıyla Gazi Üniversitesi’ne eğitim alanı olarak devredildi. Daha sonra Gazi Üniversitesi TOKİ’ye devretmiş, sonrasında da arazi ABD Büyükelçiliği’ne satılmış. Bu süreç Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin nasıl talan edildiğini de gösteriyor” açıklamasında bulunmuştu.