Atatürk Havalimanı saldırısı davasında 6 IŞİD sanığına tahliye

Atatürk Havalimanı'nda IŞİD'in gerçekleştirdiği ve 46 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin 42'si tutuklu 46 sanık hakkında açılan davada 6 sanığın tahliyesine karar verildi.

Atatürk Havalimanı saldırısı davasında 6 IŞİD sanığına tahliye

Atatürk Havalimanı’nda IŞİD’in gerçekleştirdiği ve 46 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin 42’si tutuklu 46 sanık hakkında açılan davada 6 sanığın tahliyesine karar verildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ifade veren şikayetçi Hasan Cambaz sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Sanıkları rabbime havale ediyorum. Kahr-ı perişan olsunlar. Burada evladını kaybedenler var. Onlar geri dönecekler mi? Nasıl rahat oturuyorlar? Duruşmalara da katılmak istemiyorum. Şerefsizlerin suratını da görmek istemiyorum” dedi.
Söz verilen diğer müşteki ve mağdurlar da davaya katılmak istediklerini anlatarak, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Duruşma savcısı, tutuklu sanıklardan Mahmut Tezin, Harun İçoğlu, Doğan Değerli, Faruk Yazıd, Gulmakhmad Salımov ve Ahmed Bin Hamed’in savunmalarının alınmış olması ve mevcut delil durumu da dikkate alınarak haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesini istedi.

Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 6 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliye kararı verdi.