Ataşehir'de kadına saldıran kişinin ağabeyi konuştu: Psikolojik tedavi görüyordu, olay başörtülüye saldırı değil

İstanbul'da kaldırımda yürürken çarpıştığı bir kadına yumrukla saldıran Hakan D.'nin ağabeyi Emre D. konuştu.

Ataşehir'de kadına saldıran kişinin ağabeyi konuştu: Psikolojik tedavi görüyordu, olay başörtülüye saldırı değil

İstanbul Ataşehir’de kaldırımda yürürken çarpıştığı bir kadına yumruklu saldırıda bulunan Hakan D.’nin ağabeyi Emre D. açıklama yaptı.

Ağabey Emre D. kardeşinin bir kaç yıldır psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğünü açıklarken, Tıp Fakültesi’ndeki okul kaydının da bu nedenle dondurduğunu söyledi.

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Örnek Şehit Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi’nde gözaltında tutulan Hakan D.’nin ağabeyi Emre D, yaşanan olaydan ötürü ailece çok üzgün olduklarını belirtirken “Bu olayın gerçeklemesinden biz aile olarak çok üzgünüz. Aile olarak rencide olduk. Kadına el kaldıracak insanlar değiliz. Kardeşim tıp fakültesi öğrencisi. Son 2-3 yıldır psikojik sorunlar olduğu için ilaç tedavisi görüyor. Olayın ardından saldırıya uğrayan kişinin ailesini bulup kendisinden özür dilemek istedik. Fakat konunun medyaya yansımasından sonra çekindik” diye konuştu.

Emre D., “Kardeşim bugüne kadar böyle bir şiddet olayına karışmamış, psikolojik sorunları olduğu için üç yıldır okul kaydını dondurdu. Konuyla ilgili resmi raporları da polise verdik” şeklinde konuştu.

Kardeşinin sosyal medyada kötü gösterildiğini, bu durumun psikolojisini daha etkileyeceğini söyleyen Emre D. olayın kesinlikle başörtülüye saldırı şeklinde nitelenmemesi gerektiğini, annesi ve ailesinden bir çok kadının da başörtülü olduğunu belirtti.