Askeri kaynaklardan 'Zekai Aksakallı' açıklaması

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görev süresi dolmayan ve aralarında Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı’nın da bulunduğu 10 general istifa dilekçesini verdi.

Askeri kaynaklardan 'Zekai Aksakallı' açıklaması

Özel Kuvvetler Komutanı iken Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına atanan Korgeneral Zekai Aksakallı’nın istifa ettiği, ancak yoğun ikna çalışmalarından sonra kararından döndüğü öğrenildi.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görev süresi dolmayan ve aralarında Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı’nın da bulunduğu 10 general istifa dilekçesini verdi.

Duvar’dan Özlem Akarsu‘nun haberine göre, Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) geciken atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararlar, TSK’daki krizi ortaya çıkardı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin “kahramanlarından” biri olarak gösterilen ve IŞİD’e karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu’nu başından sonuna bizzat yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Gelibolu’da bulunan 2’inci Kolordu Komutanlığı’na atandı. Bu tercihin ardından Zekai Aksakallı’nın emekliliğini istediği öğrenildi.

İkna edildi

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre ise, Korgeneral Zekai Aksakallı’nın Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına atanması üzerine Kara Kuvvetleri’ndeki görev süresi dolmadan istifaya niyetlendiği ancak daha sonra ikna edildiği öğrenildi. Askeri kaynaklar, Zekai Aksakallı’nın ikna edilmekte zorlanıldığını; istifa düşüncesinden vazgeçirmek için yoğun çaba gösterildiğini söylemekle yetindi.

Yaklaşık 10 civarında komutanın istifa edeceği öne sürülürken askeri kaynaklar, kesin bir rakam vermemekle birlikte 3-4 istifa olabileceğini belirtti.