'Aşığı'ndan aldı, 'yol arkadaşı'na verdi

AKP'li işadamı Ethem Sancak, sahibi olduğu Es Medya grubunu Erdoğan'ın yakınındaki bi isme sattı.

'Aşığı'ndan aldı, 'yol arkadaşı'na verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini “Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan” diyerek ifade eden para babası Ethem Sancak, elinde bulundurduğu Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ile 24 ve 360 televizyonlarını sattığını açıkladı.

AKP MKYK Üyeliğine seçilen Ethem Sancak, Bloomberg‘e yaptığı açıklamada sahibi olduğu Es Medya’yı sattığını doğrularken, satışın kime yapıldığını açıklamadı. Ethem Sancak satışla ilgili detaylı bir açıklama yapacağını da ekledi.

Ancak edinilen bilgiye göre, bünyesinde Star Gazetesi, Akşam, Güneş, TV 360 ve Kanal 24’ün yanı sıra Lig Radyo ve bazı dergiler bulunan Es Medya’nın yeni sahibi Erdoğan’ın 4 ay kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nden arkadaşı olan Hasan Yeşildağ oldu.

Hasan Yeşildağ kimdir?

Es Medya’nın yeni sahibi Hasan Yeşildağ’ın Erdoğan’ın siyasi hayatında çok kritik isimlerden biri olduğu biliniyor.

1961 Rize doğumlu olan Yeşildağ’ın 1990 yılından beri halı saha işletmeciliği, inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketleri var. Kasımpaşa ve Rize Spor Kulüplerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. AKP Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.

Ağca’nın suç ortağı

2006 yılında CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ülkücü katil Mehmet Ali Ağca, Hasan Yeşildağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında varolduğu öne sürülen ilişkileri TBMM gündemine taşımıştı. Bu ilişkilerin ortaya çıkarılmasını isteyen Sevigen TBMM Başkanlığına Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Sevigen, önergesinde Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltiyordu:

– Mehmet Ali Ağca’nın tekrar cezaevine girdiği gün bir gazetecinin sorusu üzerine Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca cezaevi önünde çok düşündürücü açıklamalar yaptı ve araştırılması gereken bir ismi ortaya attı. Kardeş Ağca’nın bahsettiği Hasan Yeşildağ kimdir?

– Hasan yeşildağ ile Tayyip Erdoğan’ın cezaevinde aynı koğuşta kaldığı ve orada çok yakınlaştıkları doğru mu?

– Hasan Yeşildağ’ın Tayyip Erdoğan ile yakınlığını kullanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden birçok iş aldığı, ya da işlere aracılık ettiği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?

– Mehmet Ali Ağca’nın suç ortağı olduğu belirtilen Hasan Yeşildağ’ın Tayyip Erdoğan’ın gizli kasası olduğu öne sürülmektedir. Bu iddia doğru mudur?

– Yeşildağ’ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile çok yakın ilişkide bulunduğu ve Raylı Sistem ihalesinde aktif rol oynadığı ileri sürülmektedir. Bu iddianın gerçeklik payı nedir?

– Devletin resmi kayıtlarına, bilgi ve belgelerine göre Hasan Yeşildağ’ın Ağca çevresi ile nasıl bir ilişkisi vardı?

– Hasan Yeşildağ’ın hem Tayyip Erdoğan cephesi ile hem de Ağca cephesi ile olan ilişkelirinden, yakınlığından dolayı, herhangi bir şekilde ve herhangi bir yerde Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Ağca ile tanışmış mıdır?