Aroma'da grev devam ediyor: Tek Gıda-İş'ten açıklama var

Bursa'daki Aroma Bursa Meyve Suları fabrikasında 290 işçinin katıldığı grev devam ediyor

Aroma'da grev devam ediyor: Tek Gıda-İş'ten açıklama var

Bursa’daki Aroma Bursa Meyve Suları fabrikasında örgütlü Tek Gıda-İş sendikası ile patron arasındaki TİS görüşmelerinden anlaşma çıkmaması üzerine alınan grev kararı 290 işçinin katılımıyla devam ediyor.

Yaklaşık altı aydır sürdürülen TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine gidilen grevin 8. gününde, Tek Gıda-İş Bursa Şube Başkanı Zeki Ertük grev sürecindeki son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Tek Gıda-İş’in internet sitesinde yer alan habere göre Ertürk şunları söyledi:

“Geçen pazartesi günü (20 Ağustos’ta) işveren çağırdı. Saat 19.00’dan 01.30’a kadar sürdü toplantı… İşveren önerdiği seyyanen 275 liralık zammı 280 liraya çekti. Bizim kıdeme yönelik 20 liralık teklifimize karşılık 2 lira teklif etti. 2 lira kabul edilemez bir rakamdı.

Biz de seyyanen zammı 460 liradan 400’’ çektik. Kıdemi ise 20 liradan 10 liraya düşürerek yeni bir teklif sunduk. Buna karşılık işveren seyyanen zamda 330 liraya kadar geldi, ancak kıdeme yönelik hiçbir zam yapmak istemedi. Biz de son olarak yeni bir öneri getirdik:
‘Tüm teklifleri geri çekiyoruz. Birinci yıl her kıdem için zam istemiyoruz.’ İkinci yıldan itibaren 6 lira ve 500 lira da seyyanen zam olsun’ dedik. Bir de 38 geçici işçinin kadroya alınmasını talep ettik. Ancak kabul edilmedi ve görüşmeler tıkandı…”

Ertürk işçilerin moral durumlarına ilişkin, “Burada işçiler kenetlenmiş durumda, aileler dayanışma içinde, herkes üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Grevdeki işçilerimize destek ilk günden itibaren yoğun bir şekilde sürüyor.” ifadelerini kullanırken, işverene de “Gece 03, 05 fark etmez. Bizi aradıkları an, biz o toplu sözleşme masasına otururuz…” diye seslendi.