Arkadaşının omzuna başını yasladı diye otobüste saldırdılar

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören iki arkadaş, Yahya Kaptan’dan bindikleri belediye otobüsünde saldırıya uğradı.

Arkadaşının omzuna başını yasladı diye otobüste saldırdılar

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören iki arkadaş, Yahya Kaptan’dan bindikleri belediye otobüsünde saldırıya uğradı.

Özgür Kocaeli‘de yer alan habere gör, Rozerin Aykul (19) adlı arkadaşının omuzuna başını yaslayan Yağız Berke Birtane’nin(21) bu tavrı otobüste eşiyle seyahat eden bir kişiyi sinirlendirdi. Şahıs Yağız’a kafa atarken, eşi de Rozerin’e vurdu. Yeşilova Muhtarlığı önünde gençler araçtan indirilirken, şoförün ve diğer yolcuların bu duruma seyirci kaldığı görüldü.

BIÇAK İSTEDİ

Olay, 8 Aralık Cuma akşamı meydana geldi. Kocaeli Üniversitesi Hemşirelik bölümü 2. sınıf öğrencisi aslen Mardinli olan Rozerin Aykul ile KOÜ Otomotiv Mühendisliği bölümü hazırlık sınıfında okuyan aslen Bursalı olan Yağız Berke Birtane, saat 21.25’de Yahya Kaptan Mahallesi 7 nolu duraktan 13 Hat nolu Umuttepe’ye çıkan 41 BR 204 plakalı belediye otobüsüne bindiler.

BAŞINI KOYUNCA

İddiaya göre Yağız, bir ara başını kız arkadaşı Rozerin’in omuzuna  koydu. İşte ne olduysa o sırada oldu. Oturdukları koltuğun iki sıra gerisinde gelen bir şahıs, Rozerin’nin başına yumruk atıp “Benim çoluk çocuğum var. Kendinizi düzeltin” dedikten sonra bu kez Yağız’a kafa attı, gözlüğünü kırdı, bu sırada giysileri de yırtıldı. Şahsın eşi de Rozerin’e gelip vurdu. Kavgaya kimse müdahale etmedi.

“OTOBÜSÜ DURDUR, BUNLARI İNDİR”

Bu arada şahsın, otobüs şoförüne seslenip “Aracı durdur. Şunları öldüreceğim” dediği, eşinden bıçak istediği önü sürüldü. Şoför, aracı Yeşilova Muhtarlığı önünde indirdi, yoluna devam etti. Öğrenciler polisi ararken, şikayetçi oldular, 112 ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrası öğrenciler, hastaneye gidip darp raporu aldı, ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Rozerin Aykul, otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarını talep ettiklerini söyledi, “Gün boyu ders çalıştık, yorgunduk Arkadaşım, başını omzuma koydu. Ne olduğunu anlamadan saldırıya uğradık. Şoförün ve diğer yolcuların, bize saldırıyı film izler gibi izlemesi bizi daha çok üzdü” dedi.