Arjantin’de göçmenlerin hakları için büyük eylem

Arjantin'deki 30 örgüt, ülkelerindeki göçmenlerin haklarını savunmak için “göçmen grevi”nin bir parçası olarak ortak eylem yaptı

Arjantin’de göçmenlerin hakları için büyük eylem

Arjantin’in başkenti Buenos Aires şehrinde 30 örgüt bir araya gelerek ülkelerindeki göçmenlerin haklarını savunmak için “göçmen grevi”nin bir parçası olarak ortak eylem yaptı. Eylemde Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin göçmenleri hedef alan politikaları hedefteydi.

Telesur’un yaptığı habere göre, Göçmen Cephesi tarafından okunan basın açıklamasının satır başları şu şekilde:

“Bizleri kriminalize eden ulusal hükümetin göçmen karşıtı politikaları, bizleri haklarımızdan mahrum bırakıyor ve Arjantin ekonomisine yaptığımız katkıları görmezden geliyor.”

“Grevdeyiz çünkü göç bir suç değildir; bir insan hakkıdır.”

“Grevdeyiz çünkü göçmen karşıtı politikalar bizleri suçlu göstermeye çalışıyor, sosyal ve ekonomik krizin bizim yüzümüzden çıktığını söylüyor.”

“İki ay önce, göçmenler ve bağımsız işçiler olarak, ülkedeki yabancı düşmanlığına karşı bir arraya geldik. Arjantina’da ayrımcılık, güvencesiz yaşam ve dışlanma yıllardan beri vardı, ancak Macri hükümeti, hem söylemsel, hem de ölçülebilir somut olaylar olarak bunları daha da arttırdı.