Apocalyptica İstanbul konserini iptal etti

Finlandiya'nın dünyaca ünlü metal grubu Apocalyptica, 8 Nisan'da İstanbul'da konser vereceği konseri AB'nin uyarıları üzerine iptal etti.

Apocalyptica İstanbul konserini iptal etti

Finlandiya’nın dünyaca ünlü metal grubu Apocalyptica, 8 Nisan’da İstanbul’da konser vereceği konseri AB ülkelerinin uyarıları üzerine iptal etti. Türkiye’de de geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan grubun Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta konser vermesi planlanıyordu.

Grup sosyal medya ağlarından yaptığı açıklamada, üyelerinin bazılarının Avrupa’daki çeşitli ülkelerden Dışişleri Bakanlıklarının yaptıkları uyarılar nedeniyle kaygılandığı ve bu nedenle de “orada bulunmaktan mutlu olmadıkları yerlere gitmeleri doğrultusunda zorlamak istemedikleri” ifade edildi.

Grubun açıklaması şöyle:

“Apocalyptica’nın 8 Nisan 2017 tarihinde İstanbul’da çalmayacağını büyük bir üzüntüyle bildirmek isteriz.
Apocalyptica, demokratik bir şekilde yönetilen bir gruptur ve bizimle birlikte düzenli olarak turlayan bütün üyelerimize eşit bir şekilde davranılır. Grup üyelerimizden bazıları, Avrupa’daki çeşitli Dışişleri Bakanlıklarının (örn: Finlandiya, Almanya, Birleşik Krallık) yaptığı resmi uyarılar sonucu kaygılanmıştır. Grup olarak insanları, orada bulunmaktan mutlu olmadıkları yerlere gitmeleri doğrultusunda zorlamak istemiyoruz.
Umarız Türkiye’ye gelme konusunda başka bir fırsat bulabiliriz. Sizleri seviyoruz ve önceki ziyaretimizden bir çok anı biriktirdik. Ancak konser, bu defa gerçekleşmeyecek.”