Antalya Valisi'nden 'Koksaki' açıklaması

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rus medyasının kentte 'Koksaki' salgını olduğuna yönelik haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Antalya Valisi'nden 'Koksaki' açıklaması

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte ‘Koksaki’ salgını olduğuna yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi, “Sadece bir kaç münferit olay var” ifadelerini kullandı.

Rus medyasında son günlerde çıkan haberlerde, Antalya otellerinde “Koksaki” adı verilen bir tür salgın hastalık nedeniyle Rus turistlerin sağlık sorunları yaşadıkları öne sürülmüştü. İzvestiya’dan Rusya’nın resmi gazetesi Rossiyskaya Gazeta’ya kadar bir çok medya kuruluşunda, turistlerin salgın nedeniyle tatillerini yarıda kestikleri belirtimişti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte salgın durumunun söz konusu olmadığını belirterek, “Koksaki bir viral durum. Türkiye’de zaten çiçek hastalığının bir türevi olarak biliniyor. Türkiye çiçek hastalığını yıllar önce ortadan kaldırmış bir ülkedir. Münferit olarak gözüken hastalık da, hastaların kendi ülkelerinden getirdiği virüslerden kaynaklanan problemlerdir. Çok münferit olaylardır” dedi.

“Bir kaç münferit olay var”

Antalya’da 1 milyon yatak kapasitesinin olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, “Böyle bir salgın durumu olsa binlerce insanın sağlık kuruluşlarına müracaat etmesi gerekiyor. Böyle bir durum Antalya’da söz konusu değil. Sadece birkaç münferit olay var. Sağlık kuruluşlarımızın otellerimizde yaptığı çalışmalar neticesinde daha çok misafirlerimizin kendi ülkelerinden ya da gelirken uçakta veya havalimanından getirdiği viral bir olay. Antalya’da otel ve tesislerimizi ilgilendiren bir salgın durumu kesinlikle söz konusu değildir” ifadelerini kaydetti.

http://gazetemanifesto.com/2017/08/09/rus-basini-turkiyede-koksaki-virusu-var-rus-turistler-tatillerini-iptal-ediyor/