Ankara'yı sel vurdu: Çok sayıda ev ve işyeri sular altında

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 3 gün süren aşırı yağışın etkisiyle sel felaketi yaşandı.

Ankara'yı sel vurdu: Çok sayıda ev ve işyeri sular altında

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 3 gün süren aşırı yağışın etkisiyle sel felaketi yaşandı. İlçedeki çok sayıda işyeri ve ev sel sularıyla dolarken, ciddi anlamda maddi hasar meydana geldi.

5 Haziran Pazartesi günü öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine doğru şiddetini giderek artıran yağmur neticesinde, ilçe merkezine toplamda 50,6 kilogram yağmur düştü. Sel sularının etkisinde kalan Mehmet Akif Mahallesinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerince 6 Haziran 2017 tarihinde yapılan tespitlere göre; toplamda 1 iş yeri ile 13 evi sel bastığı, 3 otomobil ile bazı evlerin bahçelerinin zarar gördüğü tespit edildi.

Polatlı Kaymakamlığından yaşanan sel felaketine ilişkin yapılan açıklamaya göre; Uzunbeyli, Sinanlı, Adatoprakpınar, Hacıosmanoğlu, Türktaciri, Kabak, Çanakçı, Tatlıkuyu, Kargalı, Kuşçu, Beyceğiz ve Karapınar Mahallelerinde dolu ve sel etkili oldu. Bu mahallelerde ekili bulunan tarımsal ürünlerin bulunduğu araziler sel suları altında kalırken tarımsal ürünler de doludan etkilendi. Açıklamada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı 2 ekibin gerekli ön tespitleri yapmak üzere 6 Haziran 2017 tarihinde arazide çalışmalara başladığı bildirildi.

Tarım ürünleri zarar gördü

Buğday, arpa, şekerpancarı, haşhaş, soğan, kavun, karpuz, dane mısır, yağlık ayçiçeği ve kabak gibi ürünlerin de selden olumsuz etkilendiğinin ifade edildiği açıklamada, “Yapılan ön tespitlere göre; 500 çiftçimizin toplamda yaklaşık 60 bin dekar arazide ekili olan yukarıdaki tarımsal ürünler yüzde 30 ile yüzde 50 arasında zarar görmüş olup, önümüzdeki günlerde tespitlerin nihai sonucu tam olarak belli olacaktır. Çünkü bazı arazilere yağıştan dolayı girilememiştir. Uzunbeyli mahallemizde de 15 adet evimizin bahçe duvarı yıkılmış ve yaklaşık 60 adet arı kovanı da sel zararından etkilenmiştir” denildi.

Gölbaşı’nı da vurdu

Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Emirler Köyü’nde de, önceki gün aniden bastıran şiddetli yağmur sonucunda oluşan sel, koyun sürüsünü vurdu. Yaklaşık 2 metre yüksekliğine ulaşan sel bölgede hayvancılıkla uğraşan Adil Çelik’in 90, Murat Ceylan’ınsa 10 kuzusunu telef etti.

Olayı bire bir yaşayan sürü sahipleri canlarını zor kurtarırken, afet sonrası bölgede oluşan manzara durumun vahametini gözler önüne serdi.

Ankara'da şiddetli yağmur, çobanlar canını zor kurtardı