Ankara'da yaşanan tecavüze dair garip açıklama: Tecavüz özel halk otobüsünde değil özel toplu taşıma aracında...

Ankara Etimesgut'ta yaşanan bir tecavüz ile ilgili Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı garip bir açıklama yaptı.

Ankara'da yaşanan tecavüze dair garip açıklama: Tecavüz özel halk otobüsünde değil özel toplu taşıma aracında...

Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yaşanan tecavüz sonrasında Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş’tan bir açıklama geldi. Ancak açıklamanın, olayın vehametine ve kadınlara uygulanan şiddete yönelik değil, “marka değerini” aklamaya dönük olması dikkatlerden kaçmadı.

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş yazılı olarak yaptığı açıklamada, yaşanan insanlık dışı tecavüze tek bir cümle ile yer verirken, tecavüz haberinin veriliş şekline sitem etti. Ercan Soydaş şunları söyledi:

“Haberde kullanılan ‘özel halk otobüsü ibaresi’ yanlıştır. Zira bahsi geçen olaydaki bu araçların adı özel toplu taşıma aracıdır (ÖTA). Bu araçlar, Etimesgutve Sincan bölgesine hizmet vermektedir. Habere atılan başlıktaki ‘halk otobüsü’ ibaresi bizleri derinden üzmüştür. Bahsedilen olay odamıza bağlı bir otobüste geçmemiştir. Bizler 200 adet mavi halk otobüsü olarak, 1981 yılından beri Ankara halkına hizmet etmekteyiz. ÖTA’lar ise 2008 yılında ihale edilerek çalışan araçlardır.”

Yaşanan tecavüze dair ise sadece şu ifadeleri kullanmakla yetindi, “Biz bu yanlışa karşı çıkıyoruz. Yaşanan gerçekten ahlaksızca ve alçakça bir olay. Olayın aydınlatılarak yapanların en ağır şekilde cezalandırılması en büyük beklentimizdir.”

Kaynak: AA