Ankara'da Suriyelilere linç: Vali'den açıklama geldi

Ankara'da Suriyelilerinhedef alındığı olaylarda ilgili ilk resmi açıklama yapıldı.

Ankara'da Suriyelilere linç: Vali'den açıklama geldi

Ankara Yenimahalle’deki Demetevler semtinde bir Suriyelinin 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği yönündeki iddiaların sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kişinin sokağa çıkıp bölgeye doğru hareket etti, burada yaşanan olaylarda Suriyeliler hedef oldu.

Mahalle sakinlerinin evlerinden çıkmasıyla büyüyen gerginlik, çevik kuvvet ekiplerinin plastik mermi ile müdahalesi ile yatıştı. Çıkan olaylarda çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırılırken 1 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Vali’den açıklama

Olaylarla ilgili ilk resmi açıklama Ankara Valisi’nden geldi. Vali Ercan Topaca’nın olaylara ilişkin “gençler arasında küçük bir tartışma” ifadesini kullanması dikkat çekti. Topaca’nın açıklaması şöyle:

“Yenimahalle İlçemizde büyük olaylar olduğu konusunda asılsız haberler yayılmaktadır. Gençler arasında küçük bir tartışma yaşanmıştır. Demetevler Parkında, gençler arasında çıkan tartışmada, Iraklı bir Türkmen hafif yaralanmış ve tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir. Sosyal medyada provakasyon amacıyla yayınlanan yalan haberlere itibar edilmemesini,Polisin uyarı ve ikazına uyulmasını istirham ederim”