Ankara'da açlık grevine destek eylemine geceyarısı saldırısı

Ankara'da polis Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine destek için oturma eylemi gerçekleştirenlere saldırarak 3 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'da açlık grevine destek eylemine geceyarısı saldırısı

KHK ile görevden alınan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevine destek vermek için Ankara’da oturma eylemi gerçekleştiren gruba saldıran polis ekipleri, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Yüksek Caddesi’nde yaklaşık 20 kişi, KHK ile çalıştıkları üniversiteden ihraç edilen eğitimcinin başlattığı açlık grevine destek vermek için oturma eylemi gerçekleştirdi. Polis ekipleri; türküler söyleyen eylemcilere ‘Kabahatler Kanunu’na aykırı hareket ettikleri’ gerekçesiyle eylemlerini sonlandırmaları gerektiğini söyledi.

Grubu dağıtmak için harekete geçen Çevik Kuvvet polisleri eylemcilere biber gazı sıkarak, yaka paça 3 kişiyi gözaltına alındı. Saldırı sırasında fenalık geçiren yaşlı bir kadın, çevredekiler tarafından alandan uzaklaştırıldı. İhbar üzerine alana sevk edilen sağlık ekipleri, yaşlı kadını tedavi edilmek üzere ambulansla hastaneye götürdü.