"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Adil Öksüz'ü koruyor mu?"

Adil Öksüz bilmecesi devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” olduğu söylenen firari Adil Öksüz hakkında, basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“26.08.2017 tarihli bazı basın yayın organlarında, 15 Temmuz 2016 tarihinde Darbeye Teşebbüs eylemini organize eden FETÖ Terör Örgütü’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün serbest bırakıldıktan sonra hakkında çıkarılan yakalama emrine rağmen defalarca Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ illerine uçakla seyahat etmesine rağmen havalimanlarında yakalanmadığına ilişkin haberlerin çıktığı, yapılan incelemede haberde seyahat ettiği belirtilen Adil Öksüz’ün FETÖ’nün mahrem imamı Adil Öksüz olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası farklı olan başka bir vatandaş olduğu, isim ve soyisim benzerliği nedeniyle konunun soruşturma aşamasında araştırıldığı ve isim benzerliği olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır”

Bekir Bozdağ: Ellerinde bir bilgi belge yok kuru bir iftira var

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çorum’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin Adil Öksüz iddialarına yanıt veren Bozdağ, “Dosyaları açıklamıyorsan götür Cumhuriyet Savcıları var onlara ver açıklasın. Ellerinde bir bilgi, belge yok kuru bir iftira var. Açıklarım, açıklamazsanız diye milletimizin aklını karıştırmayı ortada kirli bilgilerin partili troller tarafından yayılmasını ve benzeri hedefleri içeriyor. Bunu yapıyorlar. Bülent Tezcan’nın hamlığını anlıyorum da Saygı Öztürk gibi usta bir gazeteci nasıl tufaya geldi onu anlamadım. Belli ki onu da ikna etmişler yada kandırmışlar. Bu tür yalan haberlere karşı şerbetli olması lazım. Başka bir Adil Öksüz ile karıştırıyorlar. Araştırmıyorlar fos çıkıyor sonra da. Bu CHP’nin yalanları kuşluk vaktine kadar dahi yanmıyor. Ahlaklı, dürüst siyasete herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

“MİT’in görevlerinde değişiklik yok”

MİT ve milletvekilleri ile ilgili geçtiğimiz gün yayınlanan KHK’lara ilişkin Bozdağ şu ifadeleri kullandı: “MİT’in görevlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. 16 Nisan referandumu kapsamında bir uyum söz konusu. Öne alınmış bir uyum söz konusu.Var olan bir görevi açtık yeni de değil de. Kışla içerisinde MİT’in askerler ile ilgili istihbarat toplama görevinin altı bir kere daha kalın çizgilerle çizilmiştir. Bu düzenleme olması bile bir düzenleme zaten var. Yeni, farklı bir şey yok. Çarpıtma söz konusu.”

Milletvekillerinin kovuşturma ve soruşturması

Milletvekillerinin kovuşturma ve soruşturulması ile ilgili yapılan düzenleme demokratik hukuk devletinin ruhuna uygun olan bir düzenlemedir. Soruşturmaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaları da Ankara Ağır Ceza mahkemesi yapacaktır. Yasama dokunulmazlığını güçlendiren bir şeydir kaldıran değil.”

CHP’li Tezcan’dan savcılığın ‘Adil Öksüz’ açıklamasına tepki: Adil Öksüz’ü koruyan el, hala korumaya devam etmek niyetinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Adil Öksüz’le ilgili açıklamasına ilişkin “Savcılık, belli ki Adil Öksüz üzerindeki giz perdesinin aydınlanması konusunda bir kararlı girişim içerisinde olma niyetinde değil. Belli ki Adil Öksüz’ü koruyan el, hala korumaya devam etmek niyetinde; ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Savcılığın açıklamasının ciddiye alınabilir hiçbir yanı yoktur” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, partisinin ‘Adalet Kurultayı’nın yapıldığı, Çanakkale’deki kamp alanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ’nün ‘hava kuvvetleri imamı’ firari Adil Öksüz’le ilgili yaptığı açıklamayı eleştiren Tezcan, “Bu açıklamanın ciddiye alınabilir hiçbir yanı yok. Niye yok? Çünkü biz, açıklamamızı kendi kafamızdan uydurmadık. Tam da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın belgelerinde yazanları söyledik. Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yerden gelmiş de biz onu yorumlamış değiliz” diye konuştu. 

“Savcılığın açıklaması ciddi değil”

Adil Öksüz’le ilgili elde ettikleri mahkeme kayıtlarını da kamuoyuyla paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, şunları söyledi: “Bu kadar kaydın tamamı bir tane Adil Öksüz, sadece alttaki üç tanesi başka Adil Öksüz’ün. Şimdi başka bir kimlik numarası uydurmuşlar. İyi de bunu ben söylemedim ki. Bu yazıda sen söylüyorsun. ‘Ekte ben gönderiyorum. Şu kimlik numaralı Adil Öksüz’ün uçuş kayıtlarını’ diyor. O uçuş kayıtları da Elazığ’dan İzmir’e uçmuş aktarmalı olarak. Savcılık, belli ki Adil Öksüz üzerindeki giz perdesinin aydınlanması konusunda bir kararlı girişim içerisinde olma niyetinde değil. Belli ki Adil Öksüz’ü koruyan el, hala korumaya devam etmek niyetinde; ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerçek dışıdır. Savcılığın açıklamasının ciddiye alınabilir hiçbir yanı yoktur.”

(DHA)