Ankara Barosu'ndan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açıklaması

Ankara Barosu'ndan cezaevinde bulunan Semih Özakça ve NuriyeGülmen'in sağlık durumlarına ilişkin açıklama geldi.

Ankara Barosu'ndan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açıklaması

Ankara Barosu heyeti, OHAL kararnamesiyle ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle 106 gündür açlık grevini sürdüren Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’yı tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Barodan yapılan açıklamada, Gülmen’in sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği bildirildi.

Baro tarafından yapılan açıklamada, açlık grevlerinin 104’üncü gününde Sincan F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edilen, sağlık durumu kritik seviyeye ulaştığı halde açlık grevini sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğini söyleyen ve sağlık durumuna rağmen tutuklamaya itirazı reddedilen Semih Özakça’nın, yürümekte zorluk çektiği; tekerlekli sandalye ile görüşe geldiği; son derece bitkin olduğu ve konuşmakta zorlandığı gözlemlendiği kaydedildi.

Gülmen gelemedi

Açıklamada, Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu olan Nuriye Gülmen’le ise sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği için görüşmenin gerçekleşmediği ifade edildi. Ankara Barosu Yönetim Kurulu ve Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi, ziyarete ilişkin izlenimlerini bir rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağı da duyurdu.