Anıtkabir'de yapılaşma iddiasına Hükümet'ten yanıt

Anıtkabir'de yapılan plan değişikliğiyle ilgili Mimarlar Odası'nın yapılaşma için adım atıldığı iddiasına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yanıt verdi.

Anıtkabir'de yapılaşma iddiasına Hükümet'ten yanıt

Anıtkabir’de yapılan plan değişikliği sonrası Mimarlar Odası’nın Anıtkabir’de yapılaşma için adım atıldığı iddiasına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı”nda yaptığı değişiklik sonrası Mimarlar Odası Ankara Şubesi yapılana ilişkin “Bu plan değişikliği Cumhuriyet dönemi ile hesaplaşan ve bunu mekana yansıtarak, bir gecede İller Bankası’nı, Marmara Köşkü’nü, Baraj Gazinosu’nu, Su Süzgeci’ni, yani Cumhuriyet ideolojisinin temsil mekanlarını yıkan bakış açısının, birçok yıkımı daha gerçekleştirdikten sonra Anıtkabir’e yöneleceğinin adımlarıdır” ifadeleriyle tepkisini dile getirmiş ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırmıştı.

Konuyla ilgili bir soruya cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Sayın Melih Gökçek’in bir açıklaması var, orada detaylı bilgiler var. Anıtkabir’in imara açılmasını Ankara Büyükşehir Belediyesi veya herhangi bir belediye başkanının düşüneceğini tahmin etmiyorum. Mimarlar Odasının çarpıtması var, onların söylediği gerçek değil. Milli Savunma Bakanlığının kullanmakta olduğu lojmanlar var, o da Anıtkabir’in içinde değil, karşı tarafta. Melih Gökçek onunla ilgili bir konu olduğunu söyledi. Yeni bir inşaat falan değil” ifadelerini kullandı.