Anadolu Ajansı'ndan yalnız başlık okuyup geçenler için 'Evet' haberi

Anadolu Ajansı, 'Evet' propagandası yapmaya haberlerinde 'başlık oyunları'na başvurarak devam ediyor.

Anadolu Ajansı'ndan yalnız başlık okuyup geçenler için 'Evet' haberi

Devletin resmi ajansı olarak bilinen Anadolu Ajansı, ‘Evet’ propagandası yapmaya haberlerinde ‘başlık oyunları’na başvurarak devam ediyor.

Son olarak MHP’li muhalif isimlerden Sinan Oğan’la resmi Twitter hesabı üzerinden polemiğe girecek kadar ileri giden ajans, AKP’nin borazanı haline geldiğinin yeni bir örneğini de bugün geçtiği bir haberle gözler önüne serdi. Kazakistan’da Cumhurbaşkanının yetkilerinin kısıtlanıp Meclis’e ve Hükümet’e devredilmesini haberleştiren ajans, ilgili yasa tasarısının kabul edilmesine ilişkin haberi, “Kazakistan, anayasa reformuna “evet” dedi” diyerek takipçilerine aktardı.

AA’nın paylaşımı şöyle:

Yetkiler Meclis’e veriliyor

Kazakistan Parlamentosu’nda 105 milletvekilinden 104’ünün “evet” oyuyla yasa tasarısı parlamentodan geçen yasa, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in onaylamasının ardından yürürlüğe girecek.

Anayasa değişikliği cumhurbaşkanının maliye, ekonomi, devlet mülkiyeti ve idari alanlarda 23, diğer kanunlar kapsamında da 35 yetkisinin parlamentoya verilmesini öngörüyor. Cumhurbaşkanı, anayasanın korunması, savunma ve güvenlik, dış ve iç siyaset gibi konulardan sorumlu olacak.