Anadolu Ajansı yandaşlıkta çığır açıyor: Artan işsizlik oranlarına "geriliyor" dediler

Anadolu Ajansı AKP'nin başarısız politikalarının bir sonucu olan işsizlik oranlarındaki artışı nasıl "iyi" göstereceğini şaşırdı.

Anadolu Ajansı yandaşlıkta çığır açıyor: Artan işsizlik oranlarına

Anadolu Ajansı AKP’nin başarısız politikalarının bir sonucu olan işsizlik oranlarındaki artışı nasıl “iyi” göstereceğini şaşırdı.

Uzun süredir AKP’nin haber ajansı rolünü üstlenen ve geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın Coca-Cola fabrikası açılışını “meyve suyu tesisi açılışı” olarak duyurmasıyla bir kez daha gündem olan Anadolu Ajansı (AA), Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mayıs ayı işsizlik rakamlarındaki artışı “işsizlik geriliyor” şeklinde duyurdu.

Geçtiğimiz yıla göre 0,8 puan artan mayıs ayı işsizlik oranını hiçe sayarak, nisan ayındaki işsizlik oranına göre yalnızca 0,3 puan olan azalışı öne çıkartan AA’ya vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

Haberin başlığında “işsizlik geriliyor” diyen AA, haberin içinde ise aslında işsizliğin arttığını “Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre 330 bin kişi artarak, 3 milyon 225 bin kişiye ulaştı. Aynı dönemde işsizlik oranı 0,8 puan yükselerek yüzde 10,2 oldu” şeklinde ifade etti.