Amerikalı basketçi Durant: Trump'a saygı duymuyorum

NBA'nın 2017 yılı finalinin en değerli oyuncusu konuştu.

Amerikalı basketçi Durant: Trump'a saygı duymuyorum

Amerikan Basketbol Ligi NBA’nın 2017 final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Kevin Durant, ABD Başkanı tarafından davet edilse bile davete icabet etmeyeceğini açıkladı. Durant, “Şu anda Beyaz Saray’da oturan adama saygı duymuyorum. Başkan adaylığından beri söyledikleri ve yaptıkları ile ülkeyi bölüyor” dedi.

Bu sene NBA şampiyonu olan Golden State Warriors’ın önemli oyuncusu Durant’ın açıklaması şu şekilde:

“Hayır, bunu yapmayacağım. Şu anda o koltukta oturan kişiye saygı duymuyorum. Onunla aynı fikirleri paylaşmıyorum ve bunu yaparak sesimi duyuracağım. Bu sadece benim kişisel tercihim fakat eğer arkadaşlarımı biraz tanıyorsam onların da tamamı benimle aynı fikirde.”

Trump’ın beyazların üstünlüğünü dile getirenleri açıkça desteklediğini savunan Durant, “Onun düşünceleriyle benimkiler uyuşmuyor. Ama çok daha önemlisi beyazların üstünlüğünü savunanları körüklemesi. Beyaz Saray’a girdiğinden beri hatta başkanlığa aday olduğundan beri ülkemizin daha bölündüğünü görüyorum. Bu bir rastlantı değil” ifadesini kullandı.

Golden State Warriors takımının şampiyonluğundan kısa bir süre sonra ABD basınında şampiyon takımın gelenekselleşen ABD Başkanı’nı ziyaretini Golden State Warriors’ın yapmaması konusunda oyuncuların fikir birliği içinde olduğu haberleri çıkmış, Kaliforniya takımına da Beyaz Saray’dan davet gelmemişti.

Bir başka basketbolcu, LeBron James de hafta başında Twitter’dan “Amerika’da nefret her zaman vardı. Ama bunu yeniden moda kılan Donald Trump oldu” mesajını paylaşmıştı.