"Amerika'dan cesaret alan cihatçı örgütler kimyasal silah provokasyonuna hazırlanıyor"

Suriye'deki cihatçı örgütlerin kimyasal silah provokasyonuna hazırlandığı bildirildi.

Suriye’deki cihatçı terör örgütlerinin geçtiğimiz Mayıs ayında İdlib’de olduğu gibi, Dera’da da kimyasal silah kullanımıyla ilgili bir provokasyona hazırlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan diplomatik bir kaynak, Suriye’deki cihatçı örgütlerin Dera’da, kimyasal silah kullanımıyla ilgili bir provokasyona hazırlandığını söyledi. Provokasyonun İdlib’in Jassem-Anhel bölgesinde yapılmaya hazırlandığını belirten kaynak, bu bilgileri Suriye yönetiminden güvenilir askeri-siyasi kaynaklardan aldığını ifade etti.

“ABD’nin askeri müdahale açıklaması, cihatçıları motive etti”

Kaynağa göre, militanlar son haftalarda bu operasyonu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. ABD’nin, Şam’ın kimyasal silah kullanması halinde askeri müdahalede bulunacağı yönündeki açıklamasının militanları büyük ölçüde motive etti.

Emperyalist propaganda aygıtı çalışacak

Kaynak ayrıca İdlib’de olduğu gibi, provokasyonun kamuoyuna duyurulması için bölgeye profesyonel gazeteciler çağrılacağını, ‘kimyasal saldırı’nın ise muhalif basın ve sosyal medya üzerinden aktarılacağını belirtti.

“Amaç, Esad’ı devirmek”

Bu olayla, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye topraklarına müdahaleye teşvik edilmesi ve bu doğrultuda kullanılacak güçle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devrilmesinin amaçlandığını da aktaran kaynak “Rusya 29 Haziran’da ABD öncülüğündeki güçlere teröristlerin böyle bir eylem gerçekleştirme planı olduğu konusunda bilgi verdi” dedi.