'Almanyalı Osmanlılar' çetesinin yurt dışı bağlantısı için soruşturma açıldı

Almanya'da AKP yönetiminin finanse ettiği iddia edilen 'Almanyalı Osmanlılar' çetesinin olası yurt dışı bağlantısına dair soruşturma açıldı

'Almanyalı Osmanlılar' çetesinin yurt dışı bağlantısı için soruşturma açıldı

Almanya’nın Baden Württemberg eyaleti emniyet teşkilatı, ‘Almanyalı Osmanlılar’ (Osmanen Germania) adlı çetenin siyasi olarak yurt dışından kontrol edilip edilmediğini araştıracak. Baden Württemberg Emniyet Müdürü Klaus Ziwey, boks kulüpleri de olan ‘Almanyalı Osmanlılar’ çetesinin yurt dışı bağlantısının araştırılacağını belirtti.

DW Türkçe‘nin haberine göre Ziwey bu nedenle soruşturmaya ilk kez eyalet emniyet teşkilatı içinde yer alan uluslararası terörle mücadele biriminin de dahil edildiğini açıkladı. Ziwey, ‘Almanyalı Osmanlılar’ adlı çetenin, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ile bağlantılarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Hür Demokrat Parti’nin (FDP) Baden Würrtemberg eyalet meclisi grup başkanı Hans-Ulrich Rülke, UETD’nin eyaletin iç istihbarat birimi tarafından ve Almanya genelinde gözetim altına alınmasını talep etti. Rülke, Stuttgarter Nachrichten gazetesine yaptığı açıklamada, “Benin izlenimim, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hedeflerine ulaşmak için Almanya’da paramiliter bir destek birliği kurduğu yönünde” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/13/akpli-yonetici-almanyadaki-ceteye-para-gondermis/