Almanya'da operasyon: Solcu siyasetçileri öldürmek isteyen şüpheliler yakalandı

Alman polisi, göçmen meselesindeki tutumları yüzünden sol görüşlü siyasetçileri öldürmek isteyen bir polis ve ona yardımcı olmak isteyen başka bir kişinin evlerine ve ofislerine baskınlar düzenlendiğini belirtti.

Almanya'da operasyon: Solcu siyasetçileri öldürmek isteyen şüpheliler yakalandı

Alman polisi, göçmen meselesindeki tutumları yüzünden sol görüşlü siyasetçilere suikast düzenlemek isteyen bir polis ve ona yardımcı olmak isteyen başka bir kişinin evlerine ve ofislerine baskınlar düzenlendiğini belirtti. Olaylar öğleden sonra Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde gerçekleşti.

Almanya’nın göçmen politikasının ülkedeki açlığı tetikleyeceğini düşünen şüphelilerin, yemek ve cephane depolamakla birlikte, federal savcılık ofisi gibi resmi binalara bilgi toplamak amaçlı baskınlar yapmak istediği ortaya çıktı.

Reuters‘in haberine göre, yapılan açıklamada; “Şüpheliler kriz olacağından korkmuş ve bu sebeple sol kanatta yer alan siyasi temsilcileri bizzat silahlarıyla öldürmek için planlar yapmış” dendi. Bir dizi ismin ‘devlete karşı ciddi tehdit’ başlıklı bir listeye yazılı olduğu da eklenen bilgiler arasında yer alırken, şüphelinin internet üzerindeki sohbet odalarından daha fazla potansiyel eylemcilerle temasa geçmiş olabileceği de bildirildi.