Alman savunma tekeli Türkiye ile gerilimden şikayetçi

Almanya’nın savunma tekellerinin başında gelen Rheinmetall şirketinin yöneticisi Armin Papperger, geçtiğimiz pazar günü bir gazeteye verdiği röportajda, Berlin yönetimi ile Ankara arasındaki gerilimin şirketin Türkiye ile iş yapmasını zorlaştırdığını belirtti. Almanya’da üreticilerin yurtdışına silah satışı yapabilmesi için Almanya Ekonomi Bakanlığı’ndan onay alması gerekiyor. “Eğer Türkiye ile ilişkiler düzelmezse, Almanya’dan izin almak zorlaşacak” diyen Papperger, Türkiye ile yapılan... View Article

Alman savunma tekeli Türkiye ile gerilimden şikayetçi

Almanya’nın savunma tekellerinin başında gelen Rheinmetall şirketinin yöneticisi Armin Papperger, geçtiğimiz pazar günü bir gazeteye verdiği röportajda, Berlin yönetimi ile Ankara arasındaki gerilimin şirketin Türkiye ile iş yapmasını zorlaştırdığını belirtti.

Almanya’da üreticilerin yurtdışına silah satışı yapabilmesi için Almanya Ekonomi Bakanlığı’ndan onay alması gerekiyor.

“Eğer Türkiye ile ilişkiler düzelmezse, Almanya’dan izin almak zorlaşacak” diyen Papperger, Türkiye ile yapılan bir dizi askeri donanım anlaşmasının askıda olduğunu belirtti.

Silah ve savunma sanayi, Alman endüstrisinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Eylül ayında Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın yayınladığı rapora göre, 2017 yılının ilk 8 ayında Türkiye’ye 30 milyon dolarlık silah satışı gerçekleştirildi. Öte yandan Rheinmetall şirketinin Türkiye’de yandaş Ethem Sancak’ın şirketi olan ve savunma sanayisinde bir çok üretim yapan BMC ile bir dizi anlaşması bulunuyor.