Almanya: Erdoğan’ın ‘füze’ açıklamasını ciddiye almıyoruz

Almanya Sözcüsü, Erdoğan’ın Rusya ile S-400 füze savunma sistemine ilişkin sözleşmenin imzalandığına dair yaptığı açıklamayı ciddiye almadıklarını belirtti.

Almanya: Erdoğan’ın ‘füze’ açıklamasını ciddiye almıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Scaefer, Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ile S-400 füze savunma sistemiyle ilgili sözleşmenin imzalandığına dair yaptığı açıklamayı ciddiye almadıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alınacağına dair sözleşme yapıldığı ve hatta “kapora” bile ödendiğini açıklamıştı. Konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Askeri Teknik İşbirliği’nden sorumlu danışman Vladimir Kojin de bir açıklama yapmış ve S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatıyla ilgili kontratı imzaladıklarını ve ilerleyen günlerde bunun hayata geçmeye başlayacağını belirtmişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Scaefer konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu Türkiye’nin S-400’lerin muhtemel sevkiyatıyla ilgili bir mesajı ve oyunu. Bu bir haber değil” ifadelerini kullandı. Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşen müzakereler ve mutabakatları bildiklerini belirten Scaefer, Türkiye’nin yaptığı açıklamaları ciddiye almadıklarının altını çizdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Scaefer’in açıklamalarındaki bir diğer önemli nokta ise, NATO ülkelerinin aynı sistemleri ve yapıları kullanması gerektiği oldu.

Bir savaş ve terör örgütü olan NATO üyesi ülkelerinin, aynı tip savunma ve saldırı sistemleri ve yapılarının kullanması bekleniyor.

Erdoğan bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Önemli adımlar atıyoruz. Şurada bir S-400 anlaşması yaptılar diye çılgına döndüler ya. E ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz? Biz de başımızın çaresine, bütün güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız” diye konuştu.