Almanya Dışişleri Bakanı: Erdoğan nedeniyle eşim tehdit ediliyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki tartışmayla bağlantılı olarak ailesinin tehdit edildiğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı: Erdoğan nedeniyle eşim tehdit ediliyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki tartışmayla bağlantılı olarak ailesinin tehdit edildiğini ifade etti.

Gabriel Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor” diyerek, “bunun kötü bir sonuç” olduğunu kaydetti.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre Dışişleri Bakanı Gabriel “Bir devletin zirvesi, kişilere yönelik böyle bir tavır sergilemeye başlarsa, bizzat kişileri rahatsız etme hakkını kendinde görenler de maalesef çıkabiliyor” dedi.

Gabriel, pazartesi günü seçim kampanyası kapsamında bulunduğu Ludwigshafen’daki konuşmasında “diş hekimi olan eşinin muayenehanesindeki telesekretere tehdit mesajları bırakıldığını” belirtti.

Erdoğan’ın “Türkiye’yi demokratik olmayan bir devlete dönüştürdüğünü” belirten Gabriel, “Bir yıl önceki darbe girişimi kötüydü. Ama şimdi Erdoğan kendi darbesini yapıyor” dedi.