Almanya Deniz Yücel'in tutuklanması üzerine Türk büyükelçiyi Dışişleri'ne çağırdı

Almanya, Die Welt'in Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasını protesto etmek için Türk Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Almanya Deniz Yücel'in tutuklanması üzerine Türk büyükelçiyi Dışişleri'ne çağırdı
Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması Türkiye ile Almanya arasındaki gerilimi tırmandırıyor. Berlin Yönetimi, Yücel’in tutuklanmasını protesto etmek için Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.
Alman hükümetinin tutuklama kararından duyduğu rahatsızlık Dışişleri Bakanlığı’na davet edilen Türkiye’nin Berlin Büyükelçi Ali Kemal Aydın’a iletilirken, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türk-Alman ilişkilerinde yaşanan gerilim hakkında sert açıklamalarda bulundu.
Bakan Gabriel, “Türk-Alman ilişkileri yakın zamanın en büyük dayanıklılık sınavıyla karşı karşıya””açıklamasını yaptı. Gazeteci Deniz Yücel hakkındaki tutuklama kararının Türkiye ile Avrupa arasında hukuk devleti ilkeleri algısı açısından var olan büyük farkları gözler önüne serdiğini söyleyen Gabriel, “Türkiye şunu iyi anlamalı, Deniz Yücel konusu zaten zorlu Türk-Alman ilişkilerinde her şeyi çok daha zora sokuyor” görüşünü dile getirdi.