Alman vekilden NATO üssüne ziyaret için güvence talebi: Türkiye'den çıkabileceğim kesin olmalı

Almanya Sol Partisi’nden (Die Linke) bir milletvekili, NATO gezisi kapsamında Türkiye’deki Konya hava üssünde bulunan Alman askerlerini ziyaret etmeden önce Alman hükümetinden güvence istedi. Sol Parti milletvekili Alexander Neu, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye’nin, kendisinin PKK ile bağlantısı olduğu yolunda “saçma” bir iddiası olduğunu söyledi ve bu durumda güvenliğinden endişe ettiğini belirtti. Neu... View Article

Alman vekilden NATO üssüne ziyaret için güvence talebi: Türkiye'den çıkabileceğim kesin olmalı

Almanya Sol Partisi’nden (Die Linke) bir milletvekili, NATO gezisi kapsamında Türkiye’deki Konya hava üssünde bulunan Alman askerlerini ziyaret etmeden önce Alman hükümetinden güvence istedi.

Sol Parti milletvekili Alexander Neu, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye’nin, kendisinin PKK ile bağlantısı olduğu yolunda “saçma” bir iddiası olduğunu söyledi ve bu durumda güvenliğinden endişe ettiğini belirtti.

Neu “Türkiye’den çıkabileceğim kesin olmalı” dedi.

Ziyarete Neu yüzünden izin verilmediği iddia edilmişti

Alman Der Spiegel, Ankara’nın Alman milletvekillerine Konya’daki NATO üssünü ziyaret izni vermemesinin nedeninin Sol Parti milletvekili Alexander Neu olduğunu iddia etmişti.

Spiegel’in Türk diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, ziyaretin, Neu’un “PKK ile ilişkili olduğu” iddiasıyla Ankara tarafından reddedildiği belirtilmişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer yaptığı basın toplantısında ziyaret konusuna ilişkin, “Ziyaretin gerçekleşeceği konusunda Türk hükümetinin kesin taahhüdü var ve bu sözü tutmalarını bekleyeceğiz” dedi.

NATO kabul ettirmişti

AKP hükümeti, Temmuz ayında Almanların ziyaret talebini geri çevirmiş, ancak bizzat NATO Genel Sekreteri’nin devreye girmesi ve ziyaretin NATO gezisi çerçevesinde gerçekleşeceğinin belirtilmesiyle Konya üssüne gelmelerini kabul etmişti.