Alman öğretmenler Türkiye'ye gelmek istemiyor

İstanbul'da iki lisede Alman öğretmenlerin Türkiye'ye gelmek istememesi nedeniyle öğretmen açığı bulunuyor.

Alman öğretmenler Türkiye'ye gelmek istemiyor

İstanbul’un köklü okullarından olan ve Almanca eğitim veren İstanbul Erkek Lisesi (İEL) ile Alman Lisesi’nde çok sayıda Alman öğretmen eksiği olduğu, öğretmenlerin Türkiye’ye gelmek istememesi nedeniyle bu eksiğin giderilemediği öğrenildi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı‘nın köşesinden aktardığına göre, İEL Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Levent Deniz, okulda 14 Alman öğretmen eksiği olduğunu, Almanların Türkiye’ye gelmek istemediklerini, bu nedenle de eksikliğin giderilemediğini söyledi. 

Alçı’nın köşesinde ilgili bölüm şöyle:

İstanbul (Erkek) Lisesi Almanya’dan destek alan, birçok Alman öğretmeni bünyesinde barındıran bir okul. Bizim zamanımızda Almanca konuşulan bütün derslere Almanlar girerdi, bildiğim kadarıyla hâlâ öyle.

Ancak birkaç gün önce İEL Vakfı’nın ve derneğinin mütevelli heyet üyesi arkadaşım Levent Deniz’den bir mesaj aldım. Okulda 14 Alman öğretmen eksiği olduğunu, Almanların Türkiye’ye gelmek istemediklerini, bu nedenle de eksikliğin giderilemediğini söylüyordu. Sorunu çözmek için devreye bazı mezunlar girmiş, ancak henüz bir netice alınamamış. Aynı sorun Alman Lisesi’nde de varmış. Kesin olmamakla birlikte Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Alman Lisesi’nin kuruluş yıldönümüne denk gelecek şekilde şubat ayında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirme ihtimalinden bahsediliyor. Şayet bu olursa Steinmeier’den bu konuda yardım istenmesi de hedefleniyor.