Alman güvenlik birimleri Paylan’ın suikast iddialarını yorumladı: Fazla maceraperest

Alman güvenlik birimleri: Paylan'ın sıikast iddiaları fazla maceraperest.

Alman güvenlik birimleri Paylan’ın suikast iddialarını yorumladı: Fazla maceraperest

Alman güvenlik birimleri, bir süre önce HDP Milletvekili Garo Paylan’ın “suikast” iddialarını soruşturmaya aldı. Bilindiği gibi Paylan, geçtiğimiz günlerde Avrupa’da yaşayan muhaliflere suikast düzenleneceğini belirtmişti. Alman güvenlik birimlerini harekete geçiren ise, Paylan’ın röportajında ifade ettiği, “Üç kişilik suikast timi Türkiye’den Avrupa’ya geldi” iddiası oldu.

Gazete Manifesto’nun, Tagespiegel’den çevirdiği habere göre, Almanya suikast iddialarını tartışırken, Almanya’da yaşayan Alevi kurumları temsilcileri de konuyla ilgili alarma geçmiş durumda.

Konuyla ilişkili olarak, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Yılmaz Kahraman, birkaç ay önce suikast planlarına ilişkin bir takım bilgilerin kendisine ulaştığını ve bu bilgileri Alman güvenlik birimlerine iletmiş.
Habere göre, Alman güvenlik birimleri, söz konusu iddia ile ilgili, gerekli soruşturmayı yürüttüklerini, ancak ortada somut herhangi bir durum olmadığını ifade ediyor.

Muhaliflere yönelik tehditlere ilişkin ortada kimi somut bulgular olsa da, Paylan’ın “üç kişilik suikast timi yola çıktı” iddiası kulağa fazla maceraperest geliyor.

Paylan ne demişti?

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan 20 Aralık’ta TBMM’deki basın toplantısında elindeki önemli bir istihbaratı AKP hükümetiyle paylaştığını açıklamıştı. Paylan’ın ‘birkaç kaynaktan teyit’ ettiğini söylediği bu istihbarata göre, ‘Türkiye merkezli bir yapı’, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunan muhalif ‘akademisyen, gazeteci ve siyasetçilere’ suikast girişiminde bulunma hazırlığındaydı. Paylan isim vermezken suikast girişiminin hedefindeki bazı isimlerin bulundukları ülkelerde resmi korumaya alındığını da söylemişti. Paylan, bu yapının ‘Ogün Samast gibi’ üç suikastçıyı bu tip cinayetler için görevlendirdiğini de ileri sürüyordu