Allah-Las konserine 'terör' iptali

Amerikan rock grubu Allah-Las'ın Hollanda'nın Rotterdam kentinde vereceği konser terör uyarısı nedeniyle iptal edildi.

Allah-Las konserine 'terör' iptali

Amerikan rock grubu Allah-Las’ın Hollanda’nın Rotterdam kentinde vereceği konser terör uyarısı nedeniyle iptal edildi.

Grup bu gece Rotown isimli barda çalacaktı. Ancak kentteki emniyet yetkilileri konserin iptal edilmesinin gerektiğini belirtti.

İstihbaratın İspanya polisinden geldiği öğrenilirken konser alanı yakınında İspanya plakalı bir minibüs bulunduğu aktarıldı. Minibüsün içinde gaz tüpleri bulunduğu ve şoförün gözaltına alındığı açıklandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, barın bulunduğu bina daha sonra tahliye edildi.

Rotown tarafından daha sonra yapılan duyuruda “Polisin tavsiyesi üzerine, mekandaki Allah-Las konserini iptal etmek zorunda kaldık. Rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” denildi.

Mekandan daha sonra yapılan açıklamada da “Bu terörist bir tehdit ve mekan boşaltılıyor.” denilirken, bilet sahiplerine paralarının geri ödeneceği bildirildi.

Türkiye’den de tehdit alıyorlar

Allah Las isimli Amerikalı Rock grubu, isimleri nedeniyle islamcılardan da tehdit alıyor. Grup üyeleri, Türkiye’ye de bu nedenle gelemediklerini açıklamıştı.

Yeni albümleri için The Guardian gazetesiyle söyleşi yapan grup üyeler, adlarının Müslümanlar tarafından dini inançlarını aşağılama olarak yorumlanabileceğinin akıllarına bile gelmediğini belirtmiş, ‘ruhani bir tını’ istedikleri için gruba bu ismi verdiklerini, ancak bu nedenle zor zamanlar geçirdiklerini söylemişti.