Aliyev'in yardımcısı yaptığı eşinden açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yardımcısı olarak atadığı Mehriban Aliyeva, "cumhurbaşkanlığı makamını düşünmediğini" belirtti.

Aliyev'in yardımcısı yaptığı eşinden açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yardımcısı olarak atadığı Mehriban Aliyeva, cumhurbaşkanlığı makamını düşünmediğini belirtti. Aliyeva, göreve getirilmesiyle ilgili muhalefetten yapılan eleştirileri de “İktidara muhalif olabilirsin, fakat kendi ülkene muhalif olmamak lazım” diye yanıtladı.

Sputnik‘in aktardığına göre, Rus televizyonuna konuşan Aliyeva, konuyla ilgili sözlerini şöyle ifade etti: “Bu konuyu (Cumhurbaşkanlık makamını) düşünmedim ve düşünmüyorum. Azerbaycan’ın ve halkın çıkarlarını koruyacağım. Bu da Azerbaycan halkı için en güzel iş. Dolayısıyla bugün durum böyle. Gelecekte ne olacak diye tahminde bulunmak ise kesinlikle verimsiz bir meşguliyet.”

“Ülkede değil, iktidara muhalif olabilirsin”

Muhalefetin eleştiri politikasını da eleştiren Aliyeva konuyla ilgili şunları ifade etti: “Ben sağlıklı, yapıcı eleştirileri dinlemeye hazırım. İktidara muhalif olabilirsin, fakat kendi ülkene muhalif olmamak lazım. En korkunç olanı da budur.”

“Sosyal sorunlarla uğraşacağım”

Aliyeva, ülkesinde başlıca olarak sosyal sorunların çözümüyle uğraşacağını anlatarak, “Öncelikle, az gelirli vatandaşların sorunları. Devlet görevinde çalışırken insanlığı korumak lazım. En korkunç olanı ise vurdumduymazlık ve ilgisizlik” dedi.

Rus dili ülkemizin zenginliklerinden

Bazı eski Sovyet cumhuriyetlerinde Rus diline az ilginin gösterildiğini eleştiren Aliyeva şöyle dedi: “Biz ailede hem Rusça hem de Azerice konuşuyoruz. Her iki dili kullanıyoruz. Bu ülkemizin zenginliklerinden biri. Ne yazık ki bir çok eski Sovyet cumhuriyetlerinde durum tamamen farklı. Tuhaf olanı da şudur ki bazı ülkelerin yönetimi bunun kötü bir eğilim olduğunu anlamıyor.”
Aliyeva, “Siyaset sadece erkeklerin işi değil” ifadeleri kullandı.